Nyheder

Niels Alfred Larsens Smede- og Maskinværksted har taget over.

Smedemester Kristian Dissing har netop afhændet sit livsværk – Manna Stoker til Niels Alfred Larsens Smede- og maskinværksted.

Kristian Dissing rundede 65 år i februar og havde på det tidspunkt ikke aktuelle planer om at stoppe. Men helbredet tillader ham ikke at fortsætter i samme høje tempo som hidtil.

Kristian Dissing har siden 1985 drevet firma, der nu gennem 25 år har fremstillet varmeanlæg, hovedsagelig til biobrændsel – træflis, træpiller og korn.

Niels Alfred Larsens Smede- og Maskinværksted vil fortsat producere stokerfyr samt servicere de mange anlæg, der står og luner over det ganske land.

700 anlæg i drift

Allerede i 1979 begyndte Kristian Dissing i det små at udvikle og fremstille stokerfyr sideløbende med, at han passede fuldtidsarbejde. På få år blev efterspørgslen så stor, at han kunne droppe sit lønmodtagerjob. Og firmaet har siden produceret og leveret over 700 stokerfyr.

– Og de fleste kører den dag i dag, smiler Kristian Dissing.

Da virksomheden var på sit højeste, var fem-seks mand beskæftiget i produktionen.

Kristians hustru Minna har ført regnskabet samtidig med, at hun drev frisørsalon i byen.

Manna Stokers kundekreds er primært at finde i landbruget og industrien – altså kunder der har et forholdsvis stort fyringsbehov.

– Vi har undervejs udviklet produktet med bedre magasiner, og mere effektive kedler, fortæller Kristian Dissing.

Både kedler og stokeren er hidtil blevet produceret i hallerne på Jens Thisevej. Men med salget af virksomheden flytter produktionen til Brunbakkevej.

Niels Alfred Larsens Smede- og maskinværksted har eksisteret siden 2002 og har adresse på Brunbakkevej 41.

Niels Alfred Larsen ser gode muligheder i købet af Manna Stoker.

– Jeg har i dag en virksomhed, hvor vi ikke laver egne produkter – vi laver udelukkende underleverandørarbejde og reparationer. Men vi har en komplet maskinpark, og den kan vi godt udnytte bedre, forklarer Niels Alfred Larsen.

– Vi har for tre år siden produceret kedler, men vi stoppede, da der kom nye skærpede krav. Kristian valgte at få kedlen og stokeren godkendt efter de allernyeste krav, og hermed kan vi fortsætte produktionen af et fuldt godkendt anlæg.

Kvaliteten leve

Niels Alfred Larsen overtager produktion, salg, markedsføring samt salg af reservedele og service af de eksisterende stokerfyr fra Manna Stoker. Og produktet vil fortsat hedde Manna Stoker.

Niels Alfred Larsen er bevidst om, at han med købet kaster sig ind på et benhårdt marked, hvor konkurrencen er hård.

– Og Manna Stoker skal overleve på kvalitet – rigtig mange kender Manna Stoker, og firmaets produkt har et godt renomme, understreger Niels Alfred Larsen.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os